De lesmethode van Vamos!

Spaans Leren Vamos…waar je al pratend leert!

Ons idee over Spaans leren

Deze gouden regel hanteren wij als het gaat om het leren van de Spaanse taal. Mensen met elkaar verbinden door middel van de Spaanse taal is onze drijfveer! Het ook echt kunnen spreken vinden wij daarom belangrijk in onze lessen. Dit merk je doordat je na de uitleg van de docent de grammatica gelijk op een speelse manier gaat toepassen met elkaar. Daarnaast organiseren wij buiten de lessen om ook activiteiten zodat je zoveel mogelijk ervaring met de Spaanse taal op kan doen. Wij bieden een informele leeromgeving met veel individuele aandacht.

Methodiek

Vamos heeft een mix van verschillende methodes om zo effectief en snel mogelijk de Spaanse taal eigen te laten worden. De methode is gebaseerd op een interactieve houding van zowel docent als student tijdens de les in combinatie met actieve zelfstudie buiten de les om. De student krijgt geen bestaande zinnetjes opgelegd, maar wordt zelf tot actief denken aangezet, waardoor de taal eigen gemaakt kan worden. Dit vraagt een gemotiveerde leerhouding van de student.

Door onze eigen activiteiten en lesmateriaal te ontwerpen, kunnen we de nieuwste ontwikkelingen op ons vakgebied blijven verwerken in ons aanbod. Het succes van Spaans Leren Vamos is de informele én professionele manier van lesgeven.

De lessen

Vamos wil dat de student snel resultaat boekt en daarom wordt de lestijd optimaal gebruikt voor de interactie met de docent. Dat betekent: géén schriftelijke oefeningen tijdens de les, maar al pratend leren door middel van o.a. spelletjes, video’s en audio’s. Alles met als doel om tot een gesprek te komen waarin elke student actief deelneemt, zodat de uitgelegde grammatica gelijk toegepast wordt. Je krijgt altijd les van een native speaker die de les zoveel mogelijk in het Spaans zal doceren.

De leraren

De leraren die met ons samenwerken worden allemaal getraind om via de Vamos-methode les te geven.
Zij hebben allen een passie voor hun moedertaal en willen dit graag delen met anderen.

Zelfstudie

Het lesmateriaal dat je ontvangt, wordt gebruikt als huiswerk. Je kunt dit ook zelfstandig controleren met de antwoorden achterin het boekje, zodat er geen onnodige tijd verloren gaat tijdens de lessen. Natuurlijk is er altijd ruimte om vragen te stellen over het huiswerk. Tijdens privé- en duocursussen kan naast het gebruik van ons eigen lesmateriaal nog extra materiaal gevraagd worden om zo nog gerichter met het leerdoel van de student bezig te zijn.

Wat een leuke en persoonlijke taalschool. Ik kreeg de tip via een bekende en heb me direct aangemeld. Geen seconde spijt. Ze adviseren goed over waar je het best kunt starten qua niveau (ik zit in A2.3 nu). De lessen zijn leuk en interactief. Ze vliegen voorbij en je leert echt snel spreken. Je spreekt alleen maar Spaans met elkaar dus de leercurve is hoog. Veilige leeromgeving. En hele gunstige prijzen. Een aanrader!

Saskia van Loozenoord

Spaans Leren Vamos is een fantastische, kleinschalige, warme en ongelooflijk toegewijde taalschool!! De groepen zijn klein (max 6 personen) waardoor je veel praat (=leert!) in de lessen. De docenten zijn heel vriendelijk en didactisch sterk waardoor je elke les een hoop opsteekt; daarnaast is er altijd ruimte vragen, eigen inbreng en voor een goede portie humor. Ik was op zoek naar een taalschool waarbij ik me thuis zou voelen en wat niet voelde als een verplichting, en die heb ik zeker gevonden! Een aanrader voor iedereen die goed Spaans wil leren; met veel praten en veel lachen!

Dorinde
22405544_833409810166769_5950872899081694842_n.png

Ik heb nu bijna een jaar les bij Vamos en mijn Spaans gaat met sprongen vooruit. Je krijgt er les in hele kleine groepjes, waardoor je heel actief met Spaans praten bezig bent. Het leren van de theorie wordt heel leuk afgewisseld met het toepassen in de praktijk, bijvoorbeeld door kaartspelen met vragen. Naast de lessen worden ook andere activiteiten georganiseerd waarbij je je Spaans kan oefenen, zoals bijvoorbeeld een pubquiz.

Sabine Berkhof (duo cursus)
22405544_833409810166769_5950872899081694842_n.png

Door mijn duo-lessen bij Spaans Leren Vamos, heb ik voor het eerst het gevoel dat mijn Spaans stabiel beter wordt. De persoonlijke aanpak en flexibiliteit zorgen ervoor dat het leren zowel leuk, als steeds op het juiste niveau is.

Jochem Broersen (duo cursus)
22405544_833409810166769_5950872899081694842_n.png

Ik heb nu drie cursussen gevolgd bij Vamos. Er is een goeie sfeer. Fijn zijn de kleine groepjes en de enthousiaste docenten. De lessen zijn levendig doordat de theorie afgewisseld wordt met leuke, zelfgemaakte spelletjes. Ik ga zeker door.

 

Toos Dekker (groepscursus)
22405544_833409810166769_5950872899081694842_n.png

Vamos is een fijne taalschool waar ze echt de tijd voor je nemen. Doordat je in de lessen veel bezig bent met praten doe je veel praktijkervaring op en leer je door middel van doen. De lessen zijn daarnaast ook nog eens heel leuk!

Margriet Dekker (groepscursus)
A1.3-2018_07_24-Ingrid-Alex-Sonsoles-1.jpg
Met veel plezier een duo cursus gevolgd bij Vamos. Leuke sfeer, prima methode met veel spelletjes, veel Spaans spreken in de les. Een echte aanrader! Wij gaan direct door met de volgende cursus!
Ingrid & Alex (duo cursus)
A1.1-20171031-Karin-Tom-1-1.jpeg

Wij hebben een duocursus A1.1 gevolgd om basale kennis van Spaans te hebben voor onze vakantie naar Zuid-Amerika. De docente was erg professioneel, moedertaal Spaans. De gebruikte methode bij Vamos (interactief en met spelletjes) maakte dat we het Spaans sneller oppikten. Kortom, we hebben een erg prettige en handige cursus gehad!

Karin & Tom (duo cursus)
22405544_833409810166769_5950872899081694842_n.png

Joan is een goede, geduldige en gezellige leraar. De ontspannen en rustige sfeer draagt erg bij aan de lessen. De methode blijft boeien door de spellen in de groep en veel praten. Ook het boek is goed om thuis te leren, huiswerk te maken en je huiswerk zelf na te kijken. Goed dat hier in de les geen tijd aan ‘verloren’ gaat.

Carl van Heijst (groepscursus)
Koningsweg 4
3582 GE | Utrecht