FAQ

Kan ik een proefles doen?

Ja, dit kan zeker (mits er een docent beschikbaar is op de dagen/tijden die jij kunt). Je kunt kiezen tussen een groepsproefles voor échte beginners of een 1 op 1 proefles van een half uur waarin je ook je startniveau kunt laten bepalen. Wil je een indruk krijgen van onze school, dan kun je ook ons filmpje bekijken.

Gaat de groepscursus door?

Een cursus gaat door wanneer er minimaal 3 deelnemers zijn. De meeste aanmeldingen ontvangen wij 1-2 weken voordat de cursus begint. Wanneer een cursus niet door kan gaan, hoor je dit een week van te voren.

Ik heb me ingeschreven voor een groepscursus maar ik kan toch niet meedoen. Wat nu?

Dit is de verantwoordelijkheid van de student zelf; door het invullen van het inschrijfformulier reserveer je een plekje in de cursus en houd je daarmee ook een plek bezet voor een ander.

Hoe groot zijn de groepen?

Onze groepen bestaan normaal gesproken uit maximaal 6 personen. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit behouden blijft doordat er veel individuele aandacht is.

Ik mis een groepsles. Wat kan ik doen?

Helaas kun je een groepsles bij ons niet halen; studenten gingen te vrijblijvend wisselen van groepjes, waardoor we onze methode waarbij we kleine groepjes van maximaal 6 personen hanteren niet meer konden garanderen. Daarvoor in de plaats bieden we nu een gereduceerd tarief van € 28,- per uur p.p. aan voor losse lessen (privé-les) gedurende de tijd dat je een groepscursus volgt.

Graag willen we ook weten als je er een les niet bent; dit kun je aan de docent doorgeven, zodat deze jou het huiswerk kan mailen. (in sommige lesboekjes kun je zelf al het huiswerk terug vinden).

Op welk niveau kan ik het best beginnen?

Als je al kennis hebt van de Spaanse taal, vragen wij je de digitale niveautoets te maken. Ben je helemaal nieuw met de taal, dan is A1.1 (beginnerscursus) de juiste cursus.

Moet ik een bepaalde leeftijd hebben om mee te doen met een groepscursus?

Nee. Wel is het zo dat de groepscursussen gericht zijn op volwassenen. Indien je minderjarig bent, willen we je graag eerst ontmoeten om te kunnen inschatten of het haalbaar is voor jou om mee te komen doen (onze methode is, zeker voor beginners, intenstief). Onze richtlijn is minimaal 16 jaar.

In welke taal worden de lessen gegeven?

De lessen worden zoveel mogelijk in het Spaans gegeven.

Kan ik gelijk doorgaan met een vervolgcursus?

Dat kan, mits er genoeg aanmeldingen voor een cursus zijn.

Vragen over de docenten

Jullie werken uitsluitend met native speakers. Kan mijn docent wel Nederlands praten?

Docenten kunnen vaak ook Engels en tot op zekere hoogte ook Nederlands zodat je in een andere taal om verduidelijking kunt vragen waar nodig. De ene docent kan beter Nederlands dan de andere. Ga je een privé- of duocursus volgen, geef het dan aan als je dit belangrijk vindt; dan kunnen we proberen hier rekening mee te houden.

Heb ik bij de volgende cursus dezelfde docent?

Wij proberen dezelfde docent bij een groepje te houden, maar kunnen dit niet garanderen omdat we rekening moeten houden met de beschikbaarheid van de docent en groepjes soms ook samengesteld worden. Een andere docent is daarentegen ook wel eens goed!

Vragen over de methode

Met welk lesmateriaal werken jullie?

Wij ontwerpen ons eigen lesmateriaal zodat wij het beste van verschillende methoden kunnen combineren en het lesmateriaal zich mee blijft ontwikkelen met de tijd. Je ontvangt het lesmateriaal van ons tijdens de cursus.

Krijg ik een certificaat?

Er wordt een certificaat van deelname uitgedeeld tijdens de laatste les van de cursus. Je ontvangt deze als je minstens 6 van de 8 lessen aanwezig bent geweest.

Vragen over betalingen

Kan ik in termijnen betalen?

Een groepscursus dient in één termijn betaald te worden.

Ik wil contant betalen. Kan dat?

Nee, contante betalingen zijn niet mogelijk.

Vragen over activiteiten

Welke activiteiten bieden jullie allemaal aan?

Wie bieden verschillende activiteiten aan. Dit doen we zodat je je spreekvaardigheden nog meer in de praktijk kunt brengen waardoor je zelfvertrouwen opbouwt in het spreken van de Spaanse taal.

We bieden o.a. pubquizen, conversatiedagen, taalcafés en etentjes met native speakers (docenten) aan. Ga naar onze activiteitenkalender om alle komende activiteiten te bekijken. Heb je zelf een leuk idee of kun je de gewenste activiteit niet vinden? Neem dan contact met ons op!

Ik heb geen les bij Spaans Leren Vamos. Kan ik wel meedoen aan een activiteit?

De meeste activiteiten zijn open voor inschrijving voor iedereen, ook als je geen Vamos-student bent. Je kunt je via de website inschrijven voor een activiteit.

Aan welk taalcafé kan ik meedoen?

Je bent van harte welkom om naar een taalcafé te komen. Onze taalcafés zijn ingedeeld op hoofdniveaus. Het kan dus zijn dat er mensen van verschillende subniveaus samen aan hetzelfde taalcafé deelnemen. Kijk in onderstaand rijtje bij welk taalcafé je kunt aansluiten.

Taalcafé A1: A1.1 – A1.2 – A1.3 – A1.4.

Taalcafé A2: A2.1 – A2.2 – A2.3 – A2.4.

Taalcafé B1: B1.1 – B1.2 – B1.3 – B1.4.

Taalcafé B2: B2.1 – B2.2 – B2.3 – B2.4.

Aan welke conversatiedag kan ik meedoen?

Je bent van harte welkom om naar een conversatiedag te komen. Onze conversatiedagen zijn ingedeeld op hoofdniveaus. Het kan dus zijn dat er mensen van verschillende subniveaus samen aan dezelfde conversatiedag deelnemen. Kijk in onderstaand rijtje bij welke conversatiedag je kunt aansluiten.

Conversatiedag A1: A1.1 – A1.2 – A1.3 – A1.4.

Conversatiedag A2: A2.1 – A2.2 – A2.3 – A2.4.

Conversatiedag B1: B1.1 – B1.2 – B1.3 – B1.4.

Conversatiedag B2: B2.1 – B2.2 – B2.3 – B2.4.

Wat een leuke en persoonlijke taalschool. Ik kreeg de tip via een bekende en heb me direct aangemeld. Geen seconde spijt. Ze adviseren goed over waar je het best kunt starten qua niveau (ik zit in A2.3 nu). De lessen zijn leuk en interactief. Ze vliegen voorbij en je leert echt snel spreken. Je spreekt alleen maar Spaans met elkaar dus de leercurve is hoog. Veilige leeromgeving. En hele gunstige prijzen. Een aanrader!

Saskia van Loozenoord

Spaans Leren Vamos is een fantastische, kleinschalige, warme en ongelooflijk toegewijde taalschool!! De groepen zijn klein (max 6 personen) waardoor je veel praat (=leert!) in de lessen. De docenten zijn heel vriendelijk en didactisch sterk waardoor je elke les een hoop opsteekt; daarnaast is er altijd ruimte vragen, eigen inbreng en voor een goede portie humor. Ik was op zoek naar een taalschool waarbij ik me thuis zou voelen en wat niet voelde als een verplichting, en die heb ik zeker gevonden! Een aanrader voor iedereen die goed Spaans wil leren; met veel praten en veel lachen!

Dorinde
22405544_833409810166769_5950872899081694842_n.png

Ik heb nu bijna een jaar les bij Vamos en mijn Spaans gaat met sprongen vooruit. Je krijgt er les in hele kleine groepjes, waardoor je heel actief met Spaans praten bezig bent. Het leren van de theorie wordt heel leuk afgewisseld met het toepassen in de praktijk, bijvoorbeeld door kaartspelen met vragen. Naast de lessen worden ook andere activiteiten georganiseerd waarbij je je Spaans kan oefenen, zoals bijvoorbeeld een pubquiz.

Sabine Berkhof (duo cursus)
22405544_833409810166769_5950872899081694842_n.png

Door mijn duo-lessen bij Spaans Leren Vamos, heb ik voor het eerst het gevoel dat mijn Spaans stabiel beter wordt. De persoonlijke aanpak en flexibiliteit zorgen ervoor dat het leren zowel leuk, als steeds op het juiste niveau is.

Jochem Broersen (duo cursus)
22405544_833409810166769_5950872899081694842_n.png

Ik heb nu drie cursussen gevolgd bij Vamos. Er is een goeie sfeer. Fijn zijn de kleine groepjes en de enthousiaste docenten. De lessen zijn levendig doordat de theorie afgewisseld wordt met leuke, zelfgemaakte spelletjes. Ik ga zeker door.

 

Toos Dekker (groepscursus)
22405544_833409810166769_5950872899081694842_n.png

Vamos is een fijne taalschool waar ze echt de tijd voor je nemen. Doordat je in de lessen veel bezig bent met praten doe je veel praktijkervaring op en leer je door middel van doen. De lessen zijn daarnaast ook nog eens heel leuk!

Margriet Dekker (groepscursus)
A1.3-2018_07_24-Ingrid-Alex-Sonsoles-1.jpg
Met veel plezier een duo cursus gevolgd bij Vamos. Leuke sfeer, prima methode met veel spelletjes, veel Spaans spreken in de les. Een echte aanrader! Wij gaan direct door met de volgende cursus!
Ingrid & Alex (duo cursus)
A1.1-20171031-Karin-Tom-1-1.jpeg

Wij hebben een duocursus A1.1 gevolgd om basale kennis van Spaans te hebben voor onze vakantie naar Zuid-Amerika. De docente was erg professioneel, moedertaal Spaans. De gebruikte methode bij Vamos (interactief en met spelletjes) maakte dat we het Spaans sneller oppikten. Kortom, we hebben een erg prettige en handige cursus gehad!

Karin & Tom (duo cursus)
22405544_833409810166769_5950872899081694842_n.png

Joan is een goede, geduldige en gezellige leraar. De ontspannen en rustige sfeer draagt erg bij aan de lessen. De methode blijft boeien door de spellen in de groep en veel praten. Ook het boek is goed om thuis te leren, huiswerk te maken en je huiswerk zelf na te kijken. Goed dat hier in de les geen tijd aan ‘verloren’ gaat.

Carl van Heijst (groepscursus)
Koningsweg 4
3582 GE | Utrecht