- Maak arepas op authentieke wijze en krijg het recept en de ingrediënten mee om ze ook thuis te bakken.
- Leer over de geschiedenis van maïs en het belang ervan in de Latijns-Amerikaanse cultuur.
- Oefen je Spaans met een Colombiaanse docent,
Aantal deelnemers: 3 t/m 8 personen.
Niveau A2.2 en hoger.
ZATERDAG 15 OKTOBER 11:00 – 13:45
ZATERDAG 12 NOVEMBER 11:00 – 13:45
Arepa is één van de belangrijkste en meest gegeten gerechten van de Colombiaanse keuken. Arepas zijn ronde schijfjes op basis van o.a. maïsmeel en kaas; met de barbecue, grill of pan gebakken en daarna warm geserveerd.
De oorsprong gaat terug tot ver in de Preocolombiaanse tijd.
Extra bijzonder is dat het recept sinds het eerste contact met de conquistadores vrijwel onveranderd is gebleven en van generatie op generatie wordt doorgegeven.
Zo ook door de moeder van Catherine!
Catherine komt uit Bogotá en woont sinds 2017 in Nederland.
Ze heeft een bachelor in Moderne Talen en een master in Teaching Spanish as a Foreign Language. Zij praat goed Nederlands, Engels, Frans en een beetje Chinees.
Lesgeven, koken, dansen, yoga en aquarel schilderen zijn enkele van haar grote passies.
Ze geeft al meer dan tien jaar met veel liefde en bevlogenheid les als docent Spaans.